0492 251 002 info@salaccount.nl

SNA certificering en keurmerk

Een absolute must!

De uitzendbranche is een sector die onder het vergrootglas van de overheid ligt. Lang niet alle uitzendbureaus volgen de regels op zoals de overheid het graag zou zien. De werkgevers- en werknemersorganisaties binnen de uitzendbranche hebben de handschoen opgepakt dit te verbeteren. Zij hebben daartoe de Stichting Normering Arbeid (SNA) opgericht, welke via normeringen en een certificering duidelijke voorwaarden stelt waaraan bedrijven binnen uitzendsector dienen te voldoen.  

Waarom SNA certificering NEN 4400-1?

Organisaties die voldoen aan normen komen in aanmerking voor het SNA-keurmerk NEN 4400-1. Opdrachtgevers van uitzendbureaus, inleners genoemd, die uitzendkrachten in willen zetten kunnen aan de hand van het SNA-keurmerk zien of ze met een bonafide uitzendbureau van doen hebben. De inlener heeft zo een duidelijke indicatie van de kwaliteit en betrouwbaarheid van zijn uitzendpartner op het gebied van het ingeleende personeel. De inlener voorkomt daarmee ook medeaansprakelijk te worden gesteld als belastingen en premies onbetaald blijven. Het uitzendbureau zelf dient zich ervan bewust te zijn dat in vrijwel alle afgesloten en algemeen verbindend verklaarde cao’s een bepaling is opgenomen dat alleen zaken mag worden gedaan met gecertificeerde uitzendbureaus. Het hebben van het SNA-keurmerk is voor een uitzend- en detacheringsbureau dus een bestaansvoorwaarde.

Niet gecertificeerd, wat nu?

Ben je als uitzend- c.q. detacheringsbedrijf actief of recent er één opgestart dan kan je op enig moment de certificeringsvraag van je opdrachtgever voorgelegd krijgen. Hoe goed en kansrijk je pitch ook is, zonder SNA-keurmerk loop je gerede kans dat je de opdracht misloopt of kwijtraakt. Dit wil je natuurlijk niet laten gebeuren. Dus vraag bij de SNA het keurmerk aan. Je krijgt daartoe een door de SNA geaccrediteerde inspectie-instelling op bezoek, waarbij jouw bedrijf aan de hand van een aantal normeringen wordt getoetst of jouw bedrijf keurmerkwaardig is. Van de inspectie ontvang je een rapport met, indien van toepassing, een aantal verbeterpunten. Voor sommige van die verbeterpunten krijg je een half jaar de tijd, andere verbeterpunten dienen direct te worden opgelost. Er vindt geen certificering plaats als dat uitblijft. Dan kom je dus niet in het register.

SALaccount, jouw rechterhand bij SNA certificaat aanvragen

SALaccount kan je in de aanloop naar de certificering helpen je goed voor te bereiden en te voorkomen dat je eerste de beste certificering vastloopt. Dat brengt immers extra kosten en vertraging met zich mee, doordat her-controle pas weken nadien plaatsvindt. Verder is er het risico dat je opdrachtgevers in de tussentijd zakendoen met een derde wel gecertificeerde uitzendorganisatie.

SALaccount helpt je stap voor stap door het certificeringsproces en zorgt dat je goed voorbereid de SNA-inspectie in gaat. Ook als je al midden in een certificeringsproces zit en met ogenschijnlijk onoplosbare verbeterverplichtingen bent geconfronteerd, kunnen wij het wellicht toch nog voor je vlot trekken. Meer weten? Gebruik dan onderstaande contactformulier of bel/mail. Onze contactgegevens staan er naast. Op de pagina over ons is overigens meer te lezen over ons bedrijf.

 Dus geen kopzorgen over je SNA-keurmerk. SALaccount helpt je graag!

 

Bedrijfsinfo

SALaccount
Thibostraat 4
5741 SJ Beek en Donk

t: 0492 251 002
e: info@salaccount.nl

KvK: 85440574
IBAN: NL07 RABO 0189 2763 20